dijous, 10 de juny del 2010

PALIC (Pla d'acollida lingüística i cultural)

El PALIC es posa en marxa com a pla d'innovació el curs 1999/2000 i té com a principal objectiu la integració de l'alumnat nouvingut dins la comunitat educativa. És un programa promogut per la Conselleria d'Educació de les Illes Balears i es porta a terme a les diferents aules d'acollida dels centres educatius de secundària de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.
Els objectius principals del Pla d'acollida lingüística i cultural són oferir al professorat un assessorament didàctic per donar suport a l'alumnat nouvingut, intercanviar experiències i elaborar materials i recursos per facilitar la integració de l'alumnat immigrant en unes cirumstàncies favorables per al seu procés d'aprenentatge d'una nova llengua i una nova cultura.
A llarg termini, el Pla d'acollida pretén formar un professorat capaç de desenvolupar una tasca educativa amb coneixements suficients sobre el procés d'alfabetització, sobre educació cultural i, a més, crear una cultura de centre que promogui la col·laboració entre departaments i que s'avanci a les necessitats dels alumnes per poder-los proporcionar l'ajuda necessària en el moment que es detecti qualsevol dificultat.

Quins materials s'utilitzen en una aula d'acollida?
-Diccionaris
-Traductors
-Fitxes amb material visual



























A continuació, us deixaré alguns enllaços de pàgines web interessants referents al tema de l'acollida lingüística i cultural i a la integració dels immigrants a les nostres aules.
- Seminari d'acollida d'alumnat nouvingut. Programa d'acollida dels IES d'Eivissa.
- PAIRE. Programa d'acollida integració i reforç educatiu. Govern de les Illes Balears.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada